Despre campanie

20 ianuarie 2012
Profesionişti romi în domeniul medical “Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze” Mesajul campaniei “Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze” a plecat de la o constatare generală: dacă majoritatea oamenilor văd în tine un rebut, șansele tale de a depăși această condiție sunt limitate. Percepția socială are o contribuție importantă la destinul profesional al oamenilor. E oare posibil să  devenim conștienți de forța de “ursitoare nefastă” pe care o avem atunci când ștampilăm cu neîncredere viitorul unui copil? Există șansa de a-i ajuta să înțeleagă pe cei captivi ai unor prejudecăți că un copil rom ar visa şi și-ar putea împlini visele asemeni oricărui copil, cu condiţia SĂ ÎL LĂSĂM? Când societatea va reuși să facă acest efort, copiii romi nu vor mai fi nevoiţi să depună efort dublu pentru a deveni ceea ce visează cu adevărat...
Continuare "Despre campanie" »

Personaje

12 ianuarie 2012
Antonio

Antonio picteaza cei mai frumoşi melci. Şi e doar în clasa întâi! Chiar dacă îi place să picteze, el nu vrea sa fie nici pictor, nici caricaturist. Vrea să se facă doctor, să îi facă bine pe oamenii bolnavi.

Claudiu

Claudiu se visează poliţist de când se ştie – adică de 10 ani. Este abia în clasa a III-a, dar ştie că numai dacă învață acum, va ajunge să realizeze ceva cand va fi mare. Cel mai mult îi place să se joace cu prietenii pe afară şi să se asigure că nimeni nu trişează, evident. Îi mai place să mănânce la MC, unde e foarte vigilent la restul pe care îl dau vânzătorii.

Iazmina

Iazmina are dar 3 ani şi jumatate şi nu s-a hotarât încă ce va fi când va fi mare. Pare că are toate calităţile să devină o stilistă desăvârşită. Îşi exersează talentul pe păpuşile din casă, pe care le machiază şi le aranjează. După care pregăteşte adevărate spectacole, în care cântă şi dansează.

Marina

Marina are 9 ani şi este în clasa a III-a. Când doamna învăţătoare alege copiii care vor să joace pentru serbare, e prima care ridică mâna, pentru că cel mai mult şi mai mult vrea să fie actriţă.

Robert

Robert este elev în clasa a 6-a şi vrea cel mai mult şi mai mult să fie fotbalist – ca Messi sau ca Neymar, preferatul lui. Ştie că trebuie să muncească mult pentru asta şi de aceea se antrenează toată ziua la clubul la care e membru de 3 ani. Şi pentru că nu se ştie niciodată când se iveşte ocazia să exersezi, este tot timpul în echipamentul de fotbal, pregătit pentru cea mai buna pasă.

Valentin

Valentin este acum în clasa a lll-a, dar vrea să ajungă mult mai departe şi spune el “foarte repede”, pentru că îi place viteza. Se întrece cu orice coleg în orice situaţie - până la magazin, până în bancă sau pe calculator pe cursele virtuale, el este primul. Vrea să se faca pilot cu orice preţ, chiar dacă nu s-a hotarât încă dacă va fi pilot de avion sau pilot de curse.

 


 Spot radio - "Când voi fi mare, o să mă fac cămătar"

30 ianuarie 2012
Se incarca ...


Campanie de advocacy pentru continuarea programului de burse la nivel local

12 noiembrie 2013
Programul de burse academice “Profesioniști romi în domeniul medical” a fost implementat la nivel național în anii academici 2011-2012 si 2012-2013, continuând povestea unui concept Open Society Institute și Roma Education Fund implementat în România și în alte țări din Balcani, încă din 2008. În prezent, dorim să atragem mediul public și privat de la nivel local care poate continua susținerea studenților și elevilor din plan local. Am creat un ghid de implementare a programului de burse, care poate fi răsfoit mai jos și prin care ne propunem să facem accesibil conceptul de proiect și modul în care poate fi preluat la nivel local. Programul s-a bucurat în ultimii doi ani universitari de o finanțare din Fondul Social European. În această perioadă au fost susținuți peste 400 de tineri romi care studiază în domeniul medicinei umane sau care doreau să se...
Continuare "Campanie de advocacy pentru continuarea programului de burse la nivel local" »

Sfaturi medicale ca la ușa cortului

31 decembrie 2013

În plină lună decembrie, 6 din cei peste 100 de studenți romi la medicină au oferit bucureștenilor informații despre cum se pot feri de răceli și de alte neplăceri ale frigului.