Despre campanie

20 ianuarie 2012
Bookmark and Share

Profesionişti romi în domeniul medical
“Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze”

Mesajul campaniei “Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze” a plecat de la o constatare generală: dacă majoritatea oamenilor văd în tine un rebut, șansele tale de a depăși această condiție sunt limitate. Percepția socială are o contribuție importantă la destinul profesional al oamenilor. E oare posibil să  devenim conștienți de forța de “ursitoare nefastă” pe care o avem atunci când ștampilăm cu neîncredere viitorul unui copil? Există șansa de a-i ajuta să înțeleagă pe cei captivi ai unor prejudecăți că un copil rom ar visa şi și-ar putea împlini visele asemeni oricărui copil, cu condiţia SĂ ÎL LĂSĂM? Când societatea va reuși să facă acest efort, copiii romi nu vor mai fi nevoiţi să depună efort dublu pentru a deveni ceea ce visează cu adevărat, înfruntând aşteptările negative ale celor ce-i înconjoară.

Campania Profesionişti romi în domeniul medical are misiunea de a combate prejudecăţile despre persoanele de etnie romă, îndoiala cu privire la capacitatea acestora de a învăța. Campania expune fără menajamente efectele dramatice pe care neîncrederea în capacitatea de dezvoltare educațională a romilor le produce: limitarea șanselor de dezvoltare personală şi profesională a copiilor de etnie romă. Mesajul final al campaniei este o invitație la o dublă dezlegare: ne dezleagă pe noi de prejudecățile noastre și îi încurajează pe copiii romi să aibă vise curajoase. DA, ACEASTĂ CAMPANIE INVESTEȘTE ÎN VISE!. 
Campania este dezvoltată şi implementată în cadrul proiectului O generaţie de specialişti romi in domeniul medical, implementat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund Romania, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN şi Open Society Institute şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Investeşte în oameni!

Proiectul O generaţie de specialişti romi în domeniul medical, este un proiect care încurajează performanţele academice ale tinerilor romi care se pregătesc pentru o carieră în domeniul medicinei.

În cadrul proiectului este implementat programul de dezvoltare personală, un mecanism de susţinere a tinerilor aparţinând minorităţii rome prin oferirea de pregătire academică şi scoaterea la concurs a peste 400 de burse în domeniul medical în anii academici 2011 – 2012 şi 2012 - 2013. Acest mecanism este susţinut prin strategia de comunicare ce vizează promovarea elitelor comunităţii rome şi combaterea prejudecăţilor despre persoanele de etnie romă şi despre capacitatea acestora de a deveni profesionişti cu înaltă calificare. Mai multe despre acest program aici.