Tabăra de la Piatra Neamț

03 mai 2013
Bookmark and Share

 

TABĂRA DE ADVOCACY

20 - 29 APRILIE 2013

PIATRA NEAMȚ

 

104 bursieri de etnie romă care studiază în domeniul medicinei, în cadrul universităților de medicină și farmacie și în cadrul școlilor postliceale medicale, au participat la tabăra de advocacy de la Piatra Neamț. Aici au avut ocazia să întâlnească traineri cu experiență în domenii diverse.

Bursierii au participat la sesiuni de training în care au studiat tehnici de advocacy, comunicare și leadership, legislație națională și internațională privind accesul la servicii de sănătate, politici publice naționale și internaționale care reglementează îmbunătățirea situației romilor din România, analize și inițiative în domeniul sănătății romilor, dinamica consumului de droguri și instrumente de harm reduction.

Studenții si elevii romi prezenți la tabără, au organizat vizite în comunitățile Răutești, Văleni, Dodeni din județul Neamț. Vizitele au fost pregătite și evaluate de bursieri împreună cu experți în problematica romilor.

Bursierii au fost încurajați să devină modele în rândul tinerilor romi și să se implice în crearea de inițiative publice sau private în beneficiul comunităților de romi.