Tinerii romi oameni-etichetă

26 aprilie 2012

Ce înseamnă să discriminezi? Ce înseamnă să pui etichete oamenilor pe care nu îi cunoști? Trei tineri romi care se pregătesc pentru medicină au purtat etichetele discriminării în spate și s-au plimbat timp de doua zile, prin cele mai aglomerate zone din București. Un material despre cât de grea este sarcina etichetei pe umerii celui care o poartă. Robert este în clasa a XII-a și se pregătește pentru Facultatea de Stomatologie. A fost încurajat și sprijinit de familie în decizia de a urma această cariera. Obiectivul lui este să își deschidă propriul cabinet stomatologic. Neculae este elev în clasa a XII-a și se pregătește să devină student la facultatea de medicină generală.La liceu, este la secția de filologie și, din acest motiv, a avut de recuperat foarte repede materia de la chimie și biologie. Cristian este, asemeni colegilor săi, clasa a XII-a și se pregătește pentru 2...
Continuare "Tinerii romi oameni-etichetă" »

Copiii romi vor să devină ce visează cu adevărat

26 aprilie 2012

Visurile copiilor romi sunt asemeni visurilor tuturor copiilor. Ei vor să devină piloți, polițiști, actori, medici, și lista poate continua.

Să credem în potențialul lor real și să nu îi mai privim cu neîncredere.Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze

13 martie 2012

Campania Profesionisti romi in domeniul medical expune fără menajamente efectele dramatice produse de neîncrederea în capacitatea de dezvoltare a romilor. Propaganda: "Fiecare dintre noi, copil fiind, a fost întrebat, la grădiniță sau școală, Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?, iar răspunsurile erau niște aspirații legitime. Evident că n-am ajuns cu toții doctori, aviatori, profesori sau polițiști, dar teoretic aveam șanse. Indiferent ce-ar zice un copil rom, șansele ca visul să i se îndeplinească tind spre zero. Execuțiile încearcă, deci, să tragă un semnal de alarmă despre modul în care preconcepțiile noastre le influențează viitorul. Vocea din spot și din print nu este a copiilor, vocea este a noastră, a societății. Mesajul campaniei, Copiii romi visează ce îi lăsăm noi să viseze este în esență simplu: copiii romi nu ajung ce și-ar dori ei, ci, mai...
Continuare "Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze" »

Talkshow-ul iese în stradă: “Ce va fi când va fi mare?”

13 martie 2012

Un talkshow care abordează o problemă cunoscută în România - Educaţia romilor şi specializarea lor profesională. Am ales să vorbim despre această problemă exact de acolo de unde porneşte: din stradă. Talkshow-ul s-a desfăsurat pe străzile din cele mai mari oraşe din România şi le-a permis trecătorilor să devină invitaţi în emisiune şi să răspundă la întrebarea “Ce va fi când va fi mare” - adica sa-si spuna parerea despre viitorul copiiilor romi care se jucau in apropierea platoului constituit ad-hoc.Talk Show about Roma children - What will they become when they grow up?

13 martie 2012

Social experiment 2011 - Talk show on the street, in three of the most important cities in Romania (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca), regarding the Romanian majority perception on Roma children future. 

Anti discrimination campaign Roma Professionals in the medical field - Roma children dream of the things we let them dream of.