Burse și mentori pentru tinerii romi studenți mediciniști și medici rezidenți

21 decembrie 2012
Bookmark and Share

Programul de Dezvoltare Personală  Profesioniști romi în domeniul medical a lansat pe 1 decembrie 2012 înscrierile în cadrul componentei MENTORAT ȘI BURSE adresată tinerilor medici rezidenți romi și tinerilor studenți romi care studiază în domeniul medicinei umane și care au promovat anul academic 2011-2012, chiar dacă au avut restanțe.

Începând cu 1 decembrie 2012, tinerii romi medici rezidenți și studenți mediciniști s-au putut înscrie până joi, 20 decembrie 2012, în cadrul Programului de Dezvoltare Personală Profesioniști romi în domeniul medical.  În urma selecției care a fost realizată de o comisie independentă, vor fi acceptați în cadrul programului, în ordinea clasamentului, cei mai buni 160 de tineri romi studenți mediciniști, medici rezidenți și elevi ai școlilor postliceale medicale. Rezultatele finale ale selecției vor fi publicate pe 11 ianuarie 2013.

Tinerii romi cu vârsta maximă de 35 de ani (născuți începând cu data de 1 octombrie 1978 inclusiv), care în anul universitar 2012-2013 sunt medici rezidenți în cadrul spitalelor din România, studenți, masteranzi sau doctoranzi în cadrul unităților de învăţământ universitar sau postuniversitar cu profil medical acreditate în România s-au putut înscrie la MENTORAT ȘI BURSE, pe site-ul www.profesionistiromi.ro secțiunea BURSE ROMI, până pe 20 decembrie 2012. Pentru finalizarea înscrierii, candidații au transmis o serie de documente prin poștă (detalii pe site).

Componenta MENTORAT ȘI BURSE oferă, în cursul anului academic 2012-2013, sesiuni de pregătire teoretică și practică pentru 160 de tineri romi, studenți, masteranzi sau doctoranzi ai universităților de medicină și farmacie, colegiilor medicale acreditate în România, medici rezidenți din unitățile spitalicești din România și elevi ai școlilor postliceale sanitare acreditate în România. 30 de mentori, medici cu diferite specializări, îi vor îndruma pe tinerii în procesul de studiu, oferindu-le consultări gratuite pe teme academice de interes medical. În plus, tinerii selectați participă la tabăra națională de advocacy și primesc burse de până la 15.500 de lei pe an, care încurajează obținerea de rezultate academice excelente. 

Tabăra de advocacy are ca scop dezvoltarea cunoștințelor participanților în domenii precum comunicare și leadership, elemente de identitate culturală romă, sistemul de sănătate publică din România, elaborarea unei campanii de advocacy și multe altele.

Burse de până la 15.500 de lei pe an se acordă candidaților admiși în funcție de performanțele academice ale fiecăruia pe parcursul anului academic.

Redactarea de lucrări academice, participarea la evenimente medicale naționale și internaționale, participarea la cursuri de limbi străine, implementarea proiectelor de voluntariat în comunitățile de romi sunt de asemenea activități importante în care vor fi implicați bursierii programului.

 

Detalii despre program și rezultatele selecției pe www.profesionistiromi.ro, secțiunea BURSE ROMI.