Misiune & obiective

17 mai 2012
Bookmark and Share
pronosticuri fotbal azi pronosticuri fotbal ro.oddstake.com ponturi pariuri sportive

Proiectul O generație de specialiști romi în domeniul medical susține accesul tinerilor romi la educație academică în domeniul medical și combate abordările stereotipe cu privire la dezinteresul persoanelor de etnie romă pentru educație și pentru practicarea de profesii care necesită un înalt grad de calificare.

500 de tineri de etnie romă din România, interesați să urmeze o carieră în domeniul medical vor deveni bursieri în cadrul proiectului. Sunt selectați tinerii cu rezultate academice deosebite și cu o motivație puternică. De asemenea, 1000 de membri ai comunităților de romi din România vor deveni beneficiari ai proiectelor de voluntariat inițiate și implementate de bursierii programului .

Proiectul este implementat în România, la nivel național, în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014.

Proiect implementat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei

Parteneri: Fundaţia Roma Education Fund România, Asociația Medicilor Rezidenți. Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, Open Society Institute.

 

PROGRAMUL DE BURSE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ

Programul de burse și dezvoltare personală Profesioniști romi în domeniul medical are misiunea să încurajeze performanțele academice ale tinerilor romi care se pregătesc pentru o carieră în domeniul medicinei.

Tinerii de etnie romă pot alege între două componente de pregătire, în funcţie de etapa educaţională în care se află:

COMPONENTA MENTORAT pentru cei care studiază deja în domeniul medicinei

COMPONENTA TUTORAT pentru cei care vor să studieze în viitor, în domeniul medicinei

 

Cele mai importante rezultate ale anului academic 2011 - 2012

80 de studenți ai facultăților de medicină, farmacie, stomatologie, elevi ai școlilor postliceale sanitare și medici rezidenti de etnie romă au devenit bursieri și beneficiază de sesiunile de pregătire teoretică și practică acordate de mentori.

79 de elevi de liceu romi beneficiază de burse și de sesiuni de pregătire la biologie, chimie și fizică pentru susținerea examenului de admitere în cadrul instituțiilor de învâțâmânt superior din domeniul medical.

30 de medici de diferite specializări au fost angajați în calitate de mentori, în cadrul componentei mentorat.

47 de profesori de biologie, chimie sau fizică au fost angajați în calitate de tutori, în cadrul componentei tutorat.

 

Programul de Dezvoltare Personală din cadrul proiectului “O generație de specialiști romi în domeniul medical” va continua prin acorderea de burse și de servicii educationale și în anul academic 2012-2013. Detalii în secțiunea BURSE ROMI.